Îți mulțumesc că m-ai ales să îți fiu mamă! Încă nu ne-am cunoscut, dar eu știu că deja te iubesc! Te iubesc cu toată puterea mea!

Micuțule, când vei citi asta probabil nu îți va conveni să te fac micuț pentru că tu ești băiat mare, dar înțelege-mă că toată viața vei fi micuțul meu! Acum când îți scriu ești de dimensiunea unui pomelo. Îți poți imagina? Ești atât de micuț, în burtica mea, la calduț și bine și te simt cum deja ești năzdrăvan și nu ai stare.

Vei crește mare și vei cunoaște oameni frumoși, calzi și oameni pe care o să îți fie greu să îi înțelegi. Tu, dragul mamei, te rog să apreciezi fiecare om și să nu faci greșeala de a judeca. Alege să fii fericit și să ții aproape doar persoane care te ajută să crești și să te dezvolți. Vei avea Universul în mâini și lumea la picioare, iar eu deja am încredere că vei lua cele mai bune decizii și că tot ce vei face, le vei face pentru a fi fericit. Oamenii pot fi răi, de multe ori nu sunt ceea ce se afișează, tu să nu fii așa. Tu apreciază sufletul și lucrurile venite din suflet și nu lucrurile materiale, banii să îi măsori în libertate. Apreciază cerul, te rog fă-ți timp și privește cerul, visează! Când mergi la mare, observă marea cât poate fi de agitată sau cât poate fi de calmă, așa îți este și suflețelul, tu să ai grijă de el.

Vreau să respiri și în același timp să trăiești fiecare clipă, să ceri și să primești tot ce ți se cuvine, să visezi și să ți se îndeplinească. Vreau să fii tu și să nu te lași condus, să îți spui cu toată puterea cuvântul și să ai încredere în cuvântul tău. Nu vreau să fii premiant, nu! Vreau să înveți pentru tine, nu vreau să îmi tocești compuneri și a doua zi să le uiți, nu vreau să îmi memorezi ani ale unor evenimente istorice și să nu înțelegi semnificația lor. Învață la limba română să citești printre rânduri, te va ajuta mult în viață, la matematică învață să îți prețuiești foarte bine timpul, iar la istorie te rog dragul mamei, învață că tu nu ești supus istoriei, ci tu însuți vei face istorie!

Puiule, să mă ierți! Mami e vulcanică, se supără, dar niciodată nu încetează să te iubească. Iartă-mă dacă ridic vocea, dacă te cert din nimicuri sau dacă te repezesc, te rog nu pune la suflet. Tu ești perfect! Crede-mă că și eu sunt copil, împreună cu tatăl tău, doi copii, vom mai avea unul. Vom fi în casă trei copii, vom crește împreună cu tine, ne vei pune întrebări și vom învăța împreună de toate. Toți suntem egali, nici unul mai superior celuilalt. Suntem o familie!

Puiule, să știi că nu poţi controla viitorul și nu poţi schimba trecutul, așa că te rog din inimă să trăieşti frumos prezentul. Distrează-te, fă greșeli și învață din ele!

Aștept cu nerăbdare să ne cunoaștem!